Alın Dolgusu Nedir?
Yaşlanmaya bağlı olarak yüz bölgesinin birçok noktasında kırışıklıklar meydana gelmekte ve alın dolgusu işlemleriyle bu kırışıklık sorunları giderilmektedir. Özellikle alın çizgisi adı verilen çizgilerden kurtulmak amacıyla bu dolgu işlemleri uygulanmaktadır. Buna ek olarak cilt dokusunun nemini kaybetmesiyle kuru cilt yapısı olan bireylerde için alın çizgisi daha belirgin bir hale gelmektedir. Ancak her alın çizgisi olan kişilere dolgu işlemleri uygulanmamaktadır.
Alın bölgesindeki kırışıklıkların sebebi;
- Yoğun olarak mimikleri kullanma
- Sağlıksız beslenme, sigara ve alkol kullanımı
- Az su tüketimi
- Güneşe aşırı bir şekilde maruz kalma
Dolgu uygulaması sayesinde alın bölgesinde hem kırışıklıklar hem de çizgiler ortadan kaldırılmaktadır. Bu sayede kişi daha genç bir görünüme sahip olmaktadır. Dolgu uygulaması, hem kadınlar hem de erkeklerin rahatlıkla faydalanabileceği yöntemlerden birisidir ve bu işlem düzenli aralıklarla yapıldığı taktirde uzun süreli kalıcılık sağlamaktadır.
Dolgunun içerisinde kullanılan hyalüronik asit maddesi, insan vücudunda bulunmakta ancak yaşın ilerlemesiyle cilt elastikiyetini kaybetmektedir. Bu maddenin azalmasıyla ciltteki birçok farklı sorun ortaya çıkmaktadır. Alın dolgusu uygulaması ile cilt daha parlak bir görünüme sahip olurken ciltte sıkılaşmaktadır. Alın çizgilerinden kısa bir süre içerisinde kurtulmak isteyenler için dolgu uygulaması rahatlıkla tercih edilebilir.
Alın Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dolgu işlemlerinde kullanılan farklı yöntemler vardır. Bunlardan en bilinenleri; hyalüronik asit dolgu ve yağ enjeksiyonudur. Ancak genel olarak alın dolgusu işlemleri için hyalüronik asit içerikli dolgu uygulaması daha fazla tercih edilmektedir.
Hyalüronik asit kullanılarak gerçekleştirilen dolgu işlemi;
- İlk olarak gerekli olan tetkikler ve tahliller yapılmaktadır.
- İşlemden bir hafta önce bazı hususlara dikkat edilmesi için doktor tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.
- Dolgu uygulamasına geçmeden önce hastaya anestezik krem sürülmekte ve uygulama bölgesi uyuşturulmaktadır. Bu anestezik krem işlem esnasında ağırının yaşanmaması içindir.
- Anestezik krem etkisinin gösterdikten sonra dolgu maddesi yavaş bir şekilde bölgeye enjekte edilmektedir.
Yağ enjeksiyonu kullanılarak gerçekleştirilen dolgu işlemi;
- Hastane ortamında uygulanan bu yöntemden önce liposuction tekniği ile hastadan yağ alınmaktadır.
- Alınan bu yağlar özel laboratuvarlarda çoğaltılmakta ve hastadan alınan yağ ile karıştırılmaktadır.
- Bu işlemlerden sonra alına dolgu uygulaması yapılmaktadır.
- Yağ enjeksiyonu işlemi diğer dolgu işlemine göre biraz daha uzun süren bir uygulamadır.
- Her iki işlemde de doğru ve dikkatli bir çalışma gerçekleştirmek oldukça önemlidir.
Alın Dolgusu Kimlere Uygulanır?
Alın çıkıklığı ve oval görünüm güzelliğin en önemli parçalarından birisidir. Dolayısıyla bu bölgelere uygulanan dolgu işlemleriyle bu estetik görünümün yakalanması amaçlanmaktadır. Alın dolguları, isteyen herkese rahatlıkla uygulanan bir işlemdir. Ancak bu işlemlerden önce dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan birisi kişide sağlık engelinin olmamasıdır. Genel sağlık kontrolü sonrasında kişinin dolgu işlemi yaptırmasına bir engel yoksa bu uygulamaya geçilmektedir.
Bu dolgu işleminden en fazla yararlanan kişiler genel olarak yaş ilerlemesi kaynaklı alın bölgesinde fazla kırışıklıklara sahip olan kişilerdir. Aynı zamanda kişinin alın çizgisi çok fazla belirginse dolgu işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Kalın cilt yapısı olan kişilerde alın çizgisi diğer cilt yapılarına oranla daha derin bir şekilde görülebilir. Bu kişilere de dolgu uygulaması yapılabilmektedir.
Dolgu uygulamasının yapılmasının uygun görüldüğü diğer kişiler;
- Yüz kaslarını sıklıkla oynatmayan ancak alın bölgesinde çizgiler olan kişiler
- Kaşlar yukarı kaldırılmadığında bile alın çizgileri kolayca görünen kişiler
- Kişinin kırışıklıkları ciddi bir şekilde çoğaldığı durumlarda alın dolgusu işlemleri uygulanabilir.
Bu işlemin gerçekleşmesi için ciltte açık yaranın olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda cilt problemleri olan kişilerin tedavileri tamamlandıktan sonra bu kişilere dolgu işlemi yapılabilir. Kan pıhtılaşması sorunu olan ve emzirme döneminde olan kişiler bu uygulamadan yararlanamamaktadır.
Alın Dolgusu Ne Zaman Yapılmalıdır?
Ciltteki kırışıklıkların giderilmesini sağlayan işlemlerden birisi olan alın dolgusu genel olarak 30’lu yaşlardan sonra daha sık yaptırılmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise kırışıklıkların bu yaşlardan sonra artmaya başlamasıdır. Alındaki dinamik kırışıklıkları hedef alan bu uygulamaların sonucunda yeni kaş ve gülümseme ifadeleri ortaya çıkmaktadır.
Bu dolgu işlemlerinin ne zaman yapılacağı merak edilen sorulardan birisidir ve unutulmamalıdır ki kişinin gelişimini tamamlaması dolgu işlemleri için büyük önem taşımaktadır. 30 yaşlarından sonra ortaya çıkan kırışıklıkların yanı sıra gelişimini tamamlayan birisi bu dolgu işleminden faydalanabilmektedir.
Alın Dolgusu Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Dolgu işleminden önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar;
- Dolgudan önce düzenli olarak kullanılan ilaçlar varsa bu ilaçlar doktora bildirilmelidir.
- Ağrı kesici ve antibiyotiklerin kullanımına doktorun bilgisiyle ara verilmelidir.
- İşlemden önce doktor tarafından hastanın genel sağlık durumu incelenmelidir.
- Dolgu işlemlerinin kırışıkların meydana geldiği zamanlarda yaptırmak önemlidir. Bu dönemlerin belirlenmesi için doktora başvurulmalıdır.
- Kırışıklık sorunları, yaşlanma etkisiyle alın, oluk ve göz kenarlarında oluşabilmektedir.
- Uygulama öncesinde işlemin gerçekleştirileceği sağlık merkezinin detaylı bir şekilde araştırılması gerekmektedir.
- İşleme geçildikten sonra hastaya anestezik krem sürülmekte ve hasta uygulamaya hazır bir hale getirilmektedir.
- İşlem öncesi ve sonrası süreçler için uzman hekimin tavsiyelerine uyulmalıdır.
Alın Dolgusunda Hangi İşlemler Yapılır?
Alın bölgesindeki deformasyonların giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen alın dolgusu işlemlerinde doktorun tecrübesi oldukça önemlidir. İlk olarak muayene aşamasında alın bölgesindeki çizgiler detaylı bir şekilde değerlendirilmekte ve buna göre ihtiyaç duyulan dolgu oranına karar verilmektedir. Bu sürecin ardından hasta işlem hakkında bilgilendirilmekte ve belirlenen bölgeye uygulama yapılmaktadır. Dolgu işlemleri şu şekilde yapılır;
- Hastanın alnı iyice steril bir hale getirildikten sonra temizlenmektedir.
- Ardından hastanın mimik derecesi ve kırışıklıklara hyalüronik asit veya alın yağı kullanılmaktadır.
- İşlem sırasında temiz iğne kullanılmakta ve alın normal görünümüne getirilmektedir.
- Bu işlemler estetik amacın yanı sıra sağlık içinde yapılmaktadır.
- Dolgu sonrası oluşabilecek ağrılar için ağrı kesiciler kullanılmaktadır.
Alın Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Dolgu işlemleri hyalüronik asit kullanılarak yapıldığında belirli bir etki süresine sahiptir. Ancak her kişide dolgunun etki süresi farklılık gösterebilmektedir. Dolgular kendi içlerinde farklı etki süresine sahiptir. Birçok dolguda olduğu gibi alın dolgusundaki etki süresi 6-12 ay arasında değişiklik göstermektedir. İşlemin doğru yöntemlerle yapılması ve düzenli aralıklarla kontrole gidilmesi bu süreci daha da uzatmaktadır.
1-1,5 yıl içerisinde dolgu kendi kendine erimektedir. İhtiyaç duyulması halinde 2.defa dolgu işleminden yararlanmak mümkündür. Bu dolgu uygulamaları ile ilgili herhangi bir sınırlama yoktur ve dolayısıyla dolgunun erimesinden sonra işlem yeniden yaptırılabilmektedir. İşlem düzenli aralıklarla yapıldığı taktirde dolgunun etkisi normal kalıcılık süresinden daha fazla olabilmektedir.
Alın Kırışıklıklarını Gidermek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Alın kırışıklıklarını gidermek için yapılması gereken en önemli şeylerden birisi bir uzmandan yararlanmaktır. Uzman bu alın kırışıklıklarını detaylı bir şekilde analiz ederek hangi dolgunun kişinin bu sorunlarına uygun olduğuna karar vermektedir. Bu karar içinde yüz kasları dinamiğinin iyi şekilde bilinmesi oldukça önemlidir.
Alın bölgesinde derin kırışıklıklar mevcutsa uzman farklı seçenekler ortaya çıkarabilmektedir. Özellikle hasta ile yapılan ilk görüşmelerde istenilen sonuca ulaşmak için ayrıntılı bir konuşma gerçekleşmektedir. Dolgu uygulanacaksa bu yöntemlerin dikkatli bir şekilde yapılması gereken işlemler olduğu unutulmamalıdır.
Her hasta farklı bir cilt tipine sahiptir. Dolayısıyla cilt ayrıntılarını en iyi şekilde görmek bu süreç için oldukça önemlidir. Alına dair tüm bilgiler analiz edildikten sonra hedefler, zamanlama ve maliyet gibi konuların gözden geçirmek gerekmektedir. Danışma sürecinde bu konuları konuşmak soru işaretlerini gidermektedir.
Alın Dolgusunun Avantajları
- Alın bölgesindeki kırışıklıkları ve çizgileri ortadan kaldırmaktadır.
- Ameliyatsız medikal bir uygulamadır ve bundan dolayı işlemler kısa sürmektedir.
- İşlem sonlandıktan sonra günlük hayata hemen dönebilmek mümkündür.
- Ortama 6-12 ay ve bazen 6-18 ay kalıcılık sağlamaktadır.
- İstenmeyen alın görüntüsünü gidermekte ve kişiyi daha genç göstermektedir.
- Dolgunun içerisinde hyalüronik asit olduğu için herhangi bir alerjik reaksiyon durumu meydana gelmemektedir.
- İşlemden sonra hafif kızarıklıklar meydana gelebilmekte ancak bunlar birkaç gün içerisinde geçmektedir.
- İşlem sonucunda estetik ve güzel bir görünüme sahip olunduğu için kişinin özgüvenini de artırmaktadır.
- Düzenli aralıklarla yapıldığı taktirde cilt germe ve benzeri ameliyatlara gerek kalmamaktadır.
- Cilt bakım maliyetlerini büyük oranda azalmaktadır. Aynı zamanda kişiye zaman kazandırmaktadır.
- Ameliyattan kaçınan kişiler için oldukça uygun bir işlemdir.
- Güvenli ve konforlu bir süreçtir.
- Cildin parlak ve ışıltılı bir görünüme kavuşturmaktadır.
- Bu dolgu işlemleri vücut ile en uyumlu medikal estetik işlemleridir.
Alın Dolgusu Fiyatları 2023
Dolgu uygulamaları hem kadınlar hem de erkekler için uygulanan işlemlerdir. Uygulama öncesinde genel bir analiz yapılarak kişinin sağlık durumu ve sorunu değerlendirilmektedir. Dolgu fiyatları bu değerlendirmeye göre belirlenmektedir.
Tedaviye dair fiyatlandırmalar her sağlık kurumunda farklı bir şekilde ayarlanmaktadır. Kullanılan dolgu malzemesi, dolgunun markası, hekimin deneyimi, kliğinin yer aldığı konum ve işlem süresi gibi faktörler fiyatlara dahil edilmektedir. Dolgunun kalitesi ve miktarının artması dolgu fiyatlarını da direkt olarak etkilemektedir.
Dolgunun fiyatlarına ilişkin bilgi alabilmek için öncelikle sağlık kurumu tercih edilmeli ve daha sonra tedaviye ilişkin bilgiler alınmalıdır. Alın dolgusu işlemlerinin fiyatları ile ilgili ayrıntılı bilgi için merkezle iletişime geçilmelidir.
Sık Sorulan Sorular
Alın Dolgusu Kalıcı Mı?
Dolgu işlemlerinin kalıcılığının belirli bir süresi vardır. Dolguların kalıcılık süresi ortalama olarak 6-12 ay arasında değişiklik göstermektedir. Bu süre dolduktan sonra dolgu etkisini kaybetmeye başlamaktadır. Dolgunun daha fazla kalması için dolgu eridikten sonra tekrar bu işlemlerden yararlanılabilir. Ayrıca düzenli aralıklarla kontrole gitmek ve doktorun önerilerine uymak dolgunun kalıcılığına olumlu yönde etki etmektedir. Bu hususlara dikkat edildiği taktirde dolgunun süresi 1 yıldan daha fazla kalıcı olabilmektedir.
Alın Dolgusunda Hangi Malzemeler Kullanılır?
Dolgunun içerisindeki en önemli ve en bilinen malzeme hyalüronik asittir. Hyalüronik asit insan vücudunda doğal olarak bulunan bir maddedir ve vücuda birçok faydası vardır. Bu dolgu malzemesi, uygulama alanındaki kırışıklıkları ve çizgileri gidermenin yanı sıra antioksidan yönüyle de cildi birçok etmene karşı korumaktadır. Aynı zamanda cildin kaybettiği nemi geri kazandırmakta ve cilt dokularını iyileştirmektedir. Bunlara ek olarak hyalüronik asidin pek çok yararından bahsedilebilir.
Alın Dolgusu Uygulaması Güvenli mi?
Dolgu içerisinde bulunan malzemeler güvenli maddelerden meydana gelmektedir. Bu maddelerden en önemli hyalüronik asittir ve pek çok yararı vardır. Uygulama esnasında bu dolgu malzemeleri kişiye enjekte edilmektedir. İşlemden sonra ciddi bir yan etkiyle karşılaşılmamaktadır. En sık görülen yan etkiler uygulama bölgesindeki hafif kızarıklık ve şişliklerdir. Bu yan etkilerde işlemden birkaç gün sonra kendiliğinden geçmektedir. Dolayısıyla bu dolgu işlemlerinin güvenli prosedürler olduğunu söylemek doğru olacaktır.
Alında Oluşan Derin Kırışıklarda Dolgu Nasıl Yardımcı Olur?
Yaş ilerledikçe yüz ifadelerinde kırışıklık ve esneklik kayıplarından dolayı zayıflamaya başlamaktadır. Etkileyici ve belirgin bir yüz ifadesine kavuşmak için dolgu işlemleri en ideal tedavi yöntemlerinden birisidir. Kişinin yüzü zaman içerisinde elastikiyetini ve esnekliği yitirmekte ve bu durum ifade kayıplarının da zayıflamasına neden olmaktadır. Bunun sonucunda kişi özgüvenini yitirebilmektedir. Bu sorunların çözümü için kullanılan dolgular ile arzu edilen görünüme ulaşmak mümkündür.
Alın Dolgusu Uygulamalarının Yan Etkileri Nelerdir?
Dolgu işlemleri genel olarak ciddi yan etkilerin olduğu süreçler değildir. Bu dolgu işlemi sonrasında ciltte hafif derecede kızarıklar ve şişlikler görülebilir. Bunun nedeni de işlem sırasında kullanılan enjektörlerdir. Bu yan etkilerin görülmesi oldukça normaldir ve bu yan etkiler uygulamadan birkaç gün sonra kendiliğinden geçmektedir. Bunların dışında başka bir yan etkiden söz edilememektedir. Dolayısıyla bu dolgu uygulamasının güvenli ve konforlu bir tedavi şekli olduğu söylenebilir.
Ağrılı Bir Uygulama mı?
Dolgu uygulamaları, cerrahi bir işlem olmadığı için acı ve ağrı durumlarından söz edilemez. İşlem sırasında anestezik kremler kullanılarak işlem sırasında kişinin ağrı hissetmemesi sağlanmaktadır. Bunun dışında işlem sonrasında uygulama bölgesinde hafif ağrı ve basınç durumları meydana gelebilmektedir. Bundan dolayı doktorun önerdiği ağrı kesiciler kullanılarak bu ağrılar geçirilebilir. Bu durumlardan başka bir sorun meydana gelmemektedir.
Alında Görülen En Yaygın Şekil Bozuklukları Nelerdir?
Alın bölgesinde görülen en yaygın bozukluklar mimikler ve yaşlanmaya bağlı olarak kırışıklıklardır. Aynı zamanda bölgede çöküklerde görülebilmektedir. Bazı durumlarda doğuştan veya sonradan kazalara bağlı çöküntülerde meydana gelebilmektedir. Dolgu işlemleri sayesinde bu bölgedeki mimikler düzeltilmekte ve yaşlanmaya bağlı olarak görülen kırışıklık ve çöküntü durumları ortadan kaldırılmaktadır. Bu şekil bozuklukları için en uygun yöntemlerden olan dolgular sayesinde bölge arzu edilen görsellikle olmaktadır.
Alın Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Dolgu işlemleri yaptıracak olan kişilerin sorunları birbirinden farklıdır ve herkese ayrı bir tedavi planı hazırlanmaktadır. Dolayısıyla işlem süresi ve etkisi herkeste aynı şekilde görülmeyebilir. Dolgu yöntemlerinin kendi içlerinde belirli bir etki süresi vardır. Alın bölgesine gerçekleştirilen dolguların etki süresi de ortalama olarak 6-12 ay arasında sürmektedir. Ancak bu etki süresi, tedavi sürecinin nasıl olduğu ve nasıl devam ettiğine bağlı olarak da değişen bir durumdur.
Dolgular en fazla 1,5 yıl sonra kendiliğinden erimektedir. Uzman hekim gerekli gördüğü taktirde 2.defa dolgu uygulaması yapabilir. Bu dolgu işlemlerinin en önemli avantajı, dolgu eridikten sonra tekrar yapılabiliyor olmasıdır. İşlemin ne kadar yapılacağına dair herhangi bir kısıtlama yoktur.
Alın Dolgusunda İyileşme Süreci Nasıldır?
- İşlemden sonra uygulama bölgesinde enjeksiyon dolayısıyla hafif kızarıklıklar olabilmektedir. Bu kızarıklıklar birkaç günde geçmektedir.
- Morluk ve ödem gibi sorunlar nadir görülmekte ve geçicidir.
- İşlemden sonra hasta günlük yaşamına hemen dönebilmektedir. Evde istirahate gerek yoktur.
- Alın bölgesine darbe alınmaması iyileşme süreci için oldukça büyük öneme sahiptir.
- Doktorun belirttiği süre zarfında uygulama alanına makyaj yapılmamalıdır.
- Dolgunun etkisi ortadan kaybolduğu vakit işlem tekrar yaptırılabilmektedir.
- İyileşme sürecinde uzman hekimin önerileri dikkate alınmalıdır. Bu önerilere uyulduğu taktirde iyileşme süreci hızlı bir şekilde geçmektedir.
Alın Dolgusu Sonrası Ödem ve Şişlik Olur mu?
Hyalüronik asit malzemesinin yer aldığı dolgu işlemlerinde genel olarak ödem ve şişlik durumları meydana gelmemektedir. Ancak bazı durumlar ödem ve şişlikler gelişebilir ve bunun için uzman hekimin önerdiği kremler kullanılmalıdır. Bu kremler sayesinde ödem ve şişlik gibi durumlar kısa bir süre içerisinde geçmektedir.