Kol Germe Nedir?

Kol germe ameliyatı bir diğer adıyla BRAKİOPLASTİ, pazı derisi olarak da bilinen üst kol bölgesinde yaşın ilerlemesinden kaynaklanan veya aşırı kilolu iken fazla kilo verme sonucunda oluşan deri sarkmasından rahatsız kişilerin tercih ettiği bir operasyondur. Bu durum, kişiyi sosyal hayatında hem fiziken hem de estetik açıdan rahatsız edebilir. Kolun gerilmesi ameliyatı da bu deri fazlalığını ortadan kaldırıp estetik görüntü kazandırmak amacıyla uygulanan bir operasyondur.

Gevşemiş ve sarkmış kol derisi, kişiyi oldukça rahatsız eder. Özellikle yaz aylarında giyilen kolsuz kıyafetlerle sorun, daha dikkat çekici bir hale geldiğinden kişi sosyal hayatında mutsuz olabilir. Kollar iki yana doğru açıldığında ise kolların altta kalan kısımlarında yarasa kanadı gibi sarkmalar gözlenir. Kol germe ameliyatı  (BRAKİOPLASTİ) sayesinde kişiye hem fiziken hem de ruhsal olarak zarar veren bu görüntünün ortadan kalkması mümkündür.

Öncelikle bu ameliyata neden ihtiyaç duyulur kol neden sarkar? Kol germe ameliyatına dair aradığınız her şey burada!

Kol Neden Sarkar?

Kol deri sarkmasının birçok nedeni olabilir Bunlar, yaşlanma, fazla ve hızlı kilo alıp verme, güneşe aşırı maruz kalma, genetik yapı ve yer çekiminin etkisiyle kol bölgesinde sarkmalar gözlemlenebilir. Deride ve deri altı dokusu daha gevşek olan kolun arka ve iç bölgesindeki sarkmaların nedeni çoğu zaman yağ birikimi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kol Germe Ameliyatı İçin Uygun Muyum?

Herhangi bir faktörden dolayı kol bölgesinde fazla derecede yağ birikimi ve kol derisinde sarkma gözlemlenen kişiler bu ameliyatı olabilmektedir. Yalnız, kişinin genel anesteziye engel bir rahatsızlık durumu varsa ameliyat yapılmayabilir. Sürecin başarılı geçebilmesi için doktor analizi ve hasta uyumu son derece önemlidir.

Kol Germe Ameliyatı Teknikleri

Brakioplasti, hasta ihtiyacına göre birçok teknikle uygulanabilir. Tamamen hasta ihtiyacına bağlı olup hangi tekniğin kullanılacağına yalnızca doktor karar verebilir.

İzsiz kol germe tekniği: Bu seçenek daha çok cilt elastikiyeti iyi durumda olan kişiler için uygundur. Bu teknikle fazla yağ alındığından cilt kendiliğinde sıkılaşır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ameliyattan sonra cildin yeterli düzeyde sıkılaşmasını sağlayabilmek için vaser liposuction ve plazma j teknolojisi ile liposuctipn güçlendirilmelidir.

Kısa izle gol germe tekniği: Aynı zamanda mini kol germe ameliyatı da denilen bu teknikte tüm işlemler koltuk altında yapılarak kol inceltilip fazla deri koltuk altına doğru çekilir. Daha sonra kesi koltuk altında kapatılıp izi de orada kalır.

Standart kol germe tekniği: Cilt elastikiyetinin iyi durumda olmadığı ve kollardaki fazla yağın ve fazla derinin çıkarılması işlemidir. Kesi, koltuk altından dirseğe kadar uygulandığından önden veya arkadan bakıldığında iz belli olma.

Uzatılmış izle kol germe tekniği: Aşırı derecede kol sarkması olan hastalara uygulanan bu yöntemde kesi göğüs ile koltuk altı arasından başlar ve dirseğe kadar uzanır.

Cerrahi teknik: Brakioplasti sırasında koltuk altından başlayıp dirseğe doğru biten bir kesi atılır. Bu kesi işleminin ardından fazla yağın alınması için liposuction uygulanıp sarkık cilt dokusu çıkarılır. Daha sonra cilt, deri sıkılaştırıcı dikişlerle kapanır.

Ameliyatın büyüklüğüne bağlı olarak kanamayı kontrol etmek ve sıvı birikimini önlemek için drenaj tüpü yerleştirilir. Şişlik ve morarmayı azaltmak için ise bandaj uygulanarak ameliyat sonlandırılır.

Yağ alma tekniği ile uygulanan kol germe ameliyatlarında dikiş olmadığından izsiz kol germe ameliyatı da denilmektedir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Kol germe ameliyatı olan hastanın operasyondan sonra dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır:

  • En az 3-4 hafta olacak şekilde kol korsesi takılmalıdır.
  • İyileşme sürecinin daha hızlı ve sağlıklı ilerleyebilmesi için sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.
  • Dikişlerin iyileşebilmesi için birkaç hafta vücudu zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır.

Bunların dışında bu operasyon lokal anestezi ile yapıldıysa hastanın aynı gün taburcu edilmesi mümkündür. Genel anestezi ile uygulanan cerrahi operasyonlarda ne olur ne olmaz hastanın 1 gece hastanede kalması daha uygundur.

Ameliyattan sonra;

İlk birkaç gün kollarda elastik bantlar kullanılır.  Duş almak için ameliyatın üzerinden en az 2 gün geçmesini beklemek gerekir. 1 hafta sonra günlük yaşama dönülmesi mümkündür. Yaklaşık 4-6 hafta sonra spor ve aktiviteler yapılabilir. Yaklaşık 4 hafta boyunca hızlı iyileşebilmek adına kol korsesi takılmalıdır. Gizli ve estetik dikişler uygulandığı için dikişlerin alınması gerekmez.

Kol Germe Ameliyatının Sonuçlarını Ne Zaman Göreceğim?

Genelde hastalar, estetik ameliyatlardan sonra ameliyat yapılan bölgenin yeni halini hemen görmek isterler ancak bu hızlandırılabilecek bir süreç olmadığından biraz beklemek gerekebilir.

Hastanın kol germe ameliyatından sonra tam iyileşebilmesi yaklaşık 4-6 haftayı bulur. Ancak kolların estetik olarak düzgün görünebilmesi için yaklaşık 3 ay beklemek gerekebilir.

Kol Germe Ameliyatının Riskleri ve Potansiyel Yan Etkileri Nelerdir?

Kol germe ameliyatı sıklıkla genel anestezi ile yapıldığından bundan başka riski yok denecek kadar azdır. Şayet ameliyat doğru şekilde yapılmamışsa dikişlerde açılma ve yara gözlenmesi mümkündür. Böylece hasta geç iyileşir. Ayrıca yetersiz germe yapılmışsa bu da bir sorun olarak ortaya çıkar. Bu yüzden tüm estetik ameliyatların mutlaka bir uzman tarafından yapılması gerekir.

Kol Germe Ameliyatı Ağrılı Mıdır?

Hastaya ameliyat öncesinde genel anestezi uygulamanın yanı sıra operasyon bitimine yakın işlem yapılan bölgeye yakın lokal anestezi ilaç uygulanır.

Operasyondan sonra fazla ağrı hissedilip hissedilmeyeceği ise kişinin ağrı eşiği düzeyine bağlıdır. Şayet ağrılar fazla olursa ağrı kesici ilaçlar kullanılarak dengelenebilir.

Kol Germe Ameliyatı Sonucu Kalıcı Mıdır?

Brakioplasti ile kalıcı olarak daha gergin ve vücutla orantılı kollara sahip olmak mümkündür. Yalnız ameliyattan sonra elde edilen görüntüyü koruyabilmek için tekrar aşırı kilo almamaya, belli bir zaman geçtikten sonra düzenli egzersiz ve cilt bakımı yapmaya özen gösterilmelidir.

Ameliyattan sonra nadiren de olsa hasta ilerleyen zamanlarda tekrar hızlı kilo alıp vermeye devam ederse kollarda gevşeme ve deri sarkması meydana gelebilir.

Kol Germe Ameliyatlarında Anestezi Gerekir Mi?

Ameliyat, kesi tekniği ile yapılacaksa ağrıyı minimum seviyeye indirmek için hastaya doktor gözlemine göre lokal veya genel anestezi verilir.

Mini brakioplasti işlemi sedasyon altında lokal anestezi ile uygulanabilirken standart brakioplasti işleminde kesi olacağı için hastaya genel anestezi verilmesi daha uygundur.

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?

Ameliyatın süresi hastanın durumuna ve uygulanacak olan tekniğe göre değişmekle birlikte ortalama 2 veya 3 saat sürmesi mümkündür.

Kol Germe Ameliyatı Fiyatları 2023

Kolda sarkmaların pek çok nedeni bulunur.

  • Yaşlanma,
  • Fazla ve hızlı kilo alıp verme,
  • Güneşe aşırı maruz kalma,
  • Genetik yapı ve yer çekimi

gibi birçok sebebin etkisiyle kol bölgesinde sarkmalar gözlemlenebilir. Bu sarkmalar zamanla rahatsız edici boyutta oldukları için kişiler kollarını daha gergin ve sarkmayan biçimde görme amacı ile ameliyat olmak ve ameliyat hakkında bilgi almak isterler.

Kol germe ameliyatı fiyatları birçok etkene göre değişkenlik göstermektedir. Ameliyatın hangi teknikle uygulanacağı fiyatları değiştirmektedir. Liposuction tekniği ile kesisiz gerçekleştirilen işlemler daha uygun fiyatlı iken kısa ya da uzun kol germe ve kesi işlemine göre   fiyatlar artabilmektedir.

Size en uygun fiyat teklifini almak ve ön muayene olmak için hemen iletişime geçin!